Szivattyú-öntözőrendszer

Az öntözőrendszer a kert azon műszaki létesítménye, melynek megfelelő működése időnként tapasztalt szakmai segítséget kíván. Ha meghibásodás nincs is, javasolt időnként szakemberrel átnézetni, nehogy egy koszos mágnesszelep hatalmas vízszámlát csináljon, vagy egy rosszul beállított rendszer miatt a növényanyag károsodjon, a fű sárguljon.

Az öntözőrendszer időszakos ‘utánhangolása’

Ahogy a kert fejlődik és változnak a benapozottsági viszonyok, hol kevesebb, hol több vízre lehet szükség, ezért érdemes ellenőrizni és beállítani a szórásképet és az öntözési időtartamot is. Ez vízfogyasztási oldalról gazdasági szempont, a növényanyag szempontjából pedig élettani. Egy jól karbantartott rendszer hosszú évekig működhet komoly hiba nélkül.

Tavasz és Ősz

A tapasztalat azt mutatja, hogy a tavaszi beindítást (egy esetleges átnézéssel egybekötve) és az őszi téliesítést (kompresszoros víztelenítését, kifújását) érdemes hozzáértőre bízni. Gyakori hiba, hogy a kút ”homokol”, azaz homokos vizet emel ki, ami a csap megnyitásakor látszik, vagy a gyakori szűrő tisztítás szükségességéből derül ki.

Ha a rendszer kútról üzemel, szivattyúval, ott életvédelmi szempontból sem javasolt házilag nekiállni a hibakeresésnek, javításnak, ugyanis egy beázott szivattyú, kapcsoló, vagy vezérlés komoly áramütést okozhat!

Cégünk komplett öntözőrendszerek tervezése és kivitelezése mellett vállalja szivattyús és hálózati vízről üzemelő rendszerek helyben történő beállítását, bevizsgálását, hibakeresését, szivattyúk kiemelését, illetve javítás céljából történő elszállítását, és visszaüzemelését. Továbbá tudunk segíteni kutak vízhozamának bemérésében és kútfúró cég bevonásával kútfúrás lebonyolításában is.