Szúnyog- és kullancsirtás

A nyári melegben a megnövekedett kerthasználat magával hozza a szúnyogokkal és kullancsokkal való gyakoribb találkozás problémakörét.

Ezek a vérszívók nagyon sok betegséget terjesztenek, melyek egy része az emberre, más része házi kedvencekre lehet veszélyes.

Több fajuk ismert, ez azonban a védekezés szempontjából nem jelentős, mivel ugyanaz a vegyszer hatásos rájuk. Nemrég megjelent hazánkban a különösen sok betegséget terjesztő ázsiai tigrisszúnyog.

Kullancs

Szúnyog- és kullancsirtás
közönséges kullancs

A kullancsok viszonylag kevéssé gazdaspecifikus, vérszívó élősködők. Kifejletten főként az emlősök vérét szívják. Leggyakrabban kisgyermekes vagy kutyás megrendelők kérik az irtást, ugyanis – a közhiedelemmel ellentétben – nem fákról esnek ránk, hanem fűből kapaszkodnak fel ránk.

A kullancs kapcsán leggyakrabban a lyme-kórt és a fertőző agyhártyagyulladást szokták kiemelni, míg kutyákat ért csípése esetén a babéziózis jelentős.

Szúnyogok

A szúnyogok egy kerti sütögetést vagy kertben vacsorázást gyakorlatilag lehetetlenné tudnak tenni, főleg nagyobb esők utáni időszakban, mivel a pocsolyákban is képesek kifejlődni.

Ázsiai Tigrisszúnyog irtása

Szúnyog- és kullancsirtás
ázsiai tigrisszúnyog

Nemrég megjelent hazánkban az ázsiai tigrisszúnyog, ami különösen sok betegséget terjeszthet. A kutyákra nagyon veszélyes szívférgesség terjesztésében minden szúnyogfajtának jelentős szerep jut.

Az ellenük hatékony vegyszerek használatával, már egy két alkalom után érezhető a változás, és a következő nagyobb invázióig kitarthat. A használt vegyszerek melegvérűekre nem veszélyesek, így nem kell utána a kerthasználatot napokig hanyagolni, csak kb egy órára.

Nincs értelme a szúnyogok és kullancsok elleni védekezés érveit sorolni, mert mindenki a saját bőrén tapasztalhatja a májusi-júniusi esők utáni invázió kellemetlen hatásait.

 

A munka menete:

  • telefonos egyeztetés alkalmával megbeszélünk egy időpontot
  • felmérjük a vérszívók hozzávetőleges mennyiségét
  • megfelelő vegyszerekkel megkezdjük az irtást
  • az irtás alatt a kertben nem tartózkodhatnak személyek illetve állatok
  • ablakokat ajtókat be kell zárni erre az időre
  • benzinmotoros nagy teljesítményű géppel történik az irtás
  • a vegyszerek melegvérű állatokra nem ártalmasak, de azért kerülni kell a kontaktust
  • a munka befejezése után 40-50 perccel a kert újra használatba vehető

 

Árak:

Egy átlagos méretű (50-150m2) kert kezelése hozzávetőlegesen 20.000 Ft-ba kerül Budapest területén ingyenes kiszállással.

 

A kerti szúnyog- és kullancsirtás tehát a megkeresésünktől számítva pár napon belül, egyszeri alkalommal, fél-1 óra leforgása alatt megtörténik, és hatása szúnyogok esetén hetekig, kullancs esetén a szezon végéig élvezhető.

A munkát elérhetőségeink valamelyikén rendelhetik meg, keressenek bizalommal!

Blau Gábor

Kertépítő

telefon:

06 30 434 0621