Kertépítés Óbuda

  • 2018.04.01
  • Óbuda
  • 2000 ㎡
  • 4 hónap
  • vízelvezetés, nagy növénymennyiség öntözése

Ez történt:

Egy régebbi kertemben végeztem a kertfenntartási feladataimat, amikor a szomszéd érdeklődött, hogy építéssel foglalkozunk-e.

A válasz természetesen igen volt, így munkám végeztével átsétáltam és becsöngettem az utca túloldalán lévő, frissen befejezett házba.

Kertépítés Óbuda

Megbeszéltük a már kialakult elképzeléseket az előkerttel kapcsolatban, ugyanis a hátsó rész még épült. Az árajánlat elfogadása után egy héttel el is kezdtük az ültetést, ami első ütemben közel 300 darab talajtakaró növényt jelentett.

Ez az ütem mindkét fél megelégedésével zárult, így megegyeztünk a hosszútávú együttműködésben, ami majdnem az egész szezont felölelte.

A rosszul vagyis inkább sehogy megtervezett vízelvezetés helyrerakása volt a legnagyobb feladat. Sok dréncsövet és támfalat kellett felhúzni, kavicságyakat alakítottunk ki, geotextilt fektettünk.

Az elképzelések folyamatosan változtak, de megbirkóztunk minden ötlettel, bekerült nagyjából 3000 növény a végére, egy öntözőrendszer az okos-házzal összehangolva, nagyjából 1000m2 geotextil, és sok száz méter csepegtető cső.

A medence melletti területen díszfüvek, bonszaiok és  carrarai fehér kő került elhelyezésre a rézsűket kúszó, madárbirsekkel fogtuk meg.