Kertépítés 15. kerület

  • 2019.09
  • Budapest
  • 385 ㎡
  • 4-5 nap
  • kút tisztítás, burkolat alatt áttörések

Ez történt:

2019 szeptemberében egy régi megrendelőm ajánlott be egy kedves ismerőséhez, akiknél a ház felújítás után a kertrendezés következett. A kertben volt egy ásott kút, amit meghagytak, így annak a vízhozam mérésével kezdtünk, mivel megfelelőnek bizonyult a kb. 100m2-es kert vízigényének ellátására, így kúttisztítás következett. Ezen folyamatok elvégzése után leengedtük a kútba a KPE csövet amin egy lábszelep gátolta meg a víz visszafolyását, így nem kellett a szivattyúnak minden alkalommal felszívnia a vizet mélyről.

A kertben a szintek kialakításához, és a megfelelő talajminőség eléréséhez bedolgoztunk kb. 8m3 darált termőföldet, amit elterítve nagyjából megadtuk a szinteket a burkolathoz mérve.

Kertépítés 15. kerület

Ezután lefektettűk az öntözőcsöveket, sort kerítettünk az öntöző szelepakna kiépítésére, majd legvégén a fejek hozzávetőleges beállítására. Telepítettük a szivattyút is, a vezérlő és védelmi egységgel, áramláskapcsolóval együtt.

Ezután következett a sövény telepítés, korallberkenye és leylandii ciprus lett a megrendelő választása, persze az én javaslatom is ez volt, kevésbé érzékenyek ugyanis a betegségekre. Amint a sövény a helyén volt, leraktuk körbe a fa szegélyt, majd finom tereprendezés következett a gyepszőnyegre előkészülendő.

Kertépítés 15. kerület
A gyepszőnyeg cm-ről cm-re haladva kerül beszabásra a kert minden szegletében

A gyepszőnyeget egy utolsó átgereblyézés után leraktuk, miután starter műtrágyát szórtunk álá, a gyökérképződés elősegíésére, majd a frissen rakott füvön elvégeztük az öntözőrendszer szórásképének beállítását,finomhangolását, az öntözési idők megadásást.

Kertépítés 15. kerület
Az első fűnyírás nagyjából másfél hét múlva meg is történt, ezután már nyugodtan birtokba vehető a kert.